Agriflanders 2019 Gent

Agriflanders 2019

Beste pluimveehouder,
Wij staan klaar om u te verwelkomen op de Belplume-stand te Agriflanders!

Data: donderdag 10 t.e.m. zondag 13 januari 2019, elke dag van 10.00 tot 18.00u
Locatie: Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
Locatie op de beurs: Hal 1  & stand 1414 (VLAM-stand recht aan de ingang)

Jullie kunnen bij ons terecht voor;
Advies & informatie
Hokstickers
Stalborden
Biocide informatiebord: “Biociden op mijn bedrijf”
Bezoekers informatiebord: “Hoe betreed ik de bedrijfsgebouwen?”
Ontsmettingspompjes

Hokstickers:
Op basis van het aantal hokken dat u op het AB Register (https://producent.abregister.be) heeft geregistreerd, krijgt u hokstickers mee naar huis. Deze hokstickers met een reflecterend nummer, kleeft u op de deuren van uw hokken.

Stalborden:
Elke Belplumer die succesvol zijn audit heeft doorlopen, krijgt éénmalig een Belplume stalbord. Indien uw stalborden ontbreken, afgeschenen of versleten zijn, kan u op onze stand nieuwe borden verkrijgen.

Biocide informatiebord: “Biociden op mijn bedrijf”:
Omdat de wetgeving rond biociden niet gemakkelijk is, hebben wij een informatiebord rond biociden ontwikkeld. Dit bord legt op een eenvoudige manier uit hoe u zich in orde kan maken. Dit informatiebord kan u ophangen in uw voorruimte.

Bezoekers informatiebord: “Hoe betreed ik de bedrijfsgebouwen?”:
Om alle erfbetreders eenvoudig & duidelijk te informeren over de Belplume hygiëne-voorschriften, is er een informatiebord “Hoe betreed ik de bedrijfsgebouwen” beschikbaar. U kan dit informatiebord ophangen in de voorruimte zodat het duidelijk is voor elke bezoeker, dierenarts, inspecteur, etc aan welke regels hij/zij zich dient te houden.

Kom kennis maken met AB Register:
Wenst u nog meer informatie over het AB Register? Heeft u graag bijstand om u de eerste keer aan te melden? Aarzel dan niet en kom zeker even langs. De medewerkers van AB Register staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Ontdek de verrassing* die AB Register voor u in petto heeft:
Kom even langs op onze stand en ga niet met lege handen naar huis. Voor de AB Register deelnemers worden er enkele zaken voorzien, ideaal voor uw dagelijkse activiteiten op het bedrijf*. (*) één verrassing per actief beslagnummer in het AB Register

Met vriendelijke groeten,
Lien Lefevre
Coördinator Belplume
Persbericht: Reactie Belplume op beelden Belgische pluimveehouderij
13/03/2018

Belplume heeft kennisgenomen van de beelden die door GAIA verspreid worden. Wij betreuren ten zeerste dat de Belgische pluimveesector met deze beelden in een negatief daglicht wordt geplaatst. Op de beelden die GAIA verspreidt, zijn dieren te zien met pootproblemen en dergelijke. Belplume neemt deze beelden serieus en onderzoekt nu wat hun herkomst is. Wij sluiten anderzijds ook niet uit dat de montage van de beelden een vertekend beeld kan geven van de situatie. Indien inbreuken worden vastgesteld mogen de betrokken pluimveebedrijven een audit door een onafhankelijke certificatie-instelling verwachten.

De krachtlijnen van de Belplume-lastenboeken zijn gebaseerd op volgende pijlers:
    1. Het produceren van veilig kippenvlees en veilige eieren;
    2. Het waarborgen van degelijke productiemethodes en –omstandigheden;
    3. Het verzekeren van transparantie en traceerbaarheid via het uitwisselen en terugkoppelen van gegevens;
    4. De zorg voor de gezondheid en het welzijn van de dieren.

Hoe doet Belplume dit? De Belplume-lastenboeken werden opgesteld voor elke schakel van de braadkippensector (gaande van broeierij, pluimveehouder tot slachthuis). Daarbij worden aan de betrokken bedrijven legale en extralegale standaarden opgelegd. De Belplume-bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke certificatie-instellingen.

Indien u nog vragen en/of opmerkingen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.

Kom uw hokstickers ophalen!

In het verhaal van bio-veiligheid willen wij onze deelnemers uitrusten met reflecterende hokstickers die op een duidelijke en uniforme manier de nummering van uw hokken aangeven.
Met deze hokstickers heeft u de mogelijkheid om te tonen dat u als Belplume-lid bio-veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel houdt.

De hokstickers zijn uitgerust met het Belplume-logo, een nummer en 4 pictogrammen die wijzen op de belangrijkste maatregelen in verband met bio-veiligheid.
Omdat de hokindeling voor iedereen en op elk tijdstip duidelijk moet zijn, reflecteren de stickers in de donker als er met een zaklamp op geschenen wordt.

Op basis van het aantal hokken dat u geregistreerd heeft in het AB-register, liggen uw persoonlijke stickers per beslag klaar op de Belplume-stand.
U kan deze samen met een ontsmettingspompje afhalen van 16 tot 17 februari tussen 10:00 en 18:00.

Moesten uw stalborden ontbreken of aan vervanging toe zijn, kan u deze aanvragen (formulier vindt u op onze website) en ook ophalen op onze stand.
https://www.belplume.be/Nieuws.php
AB REGISTER voor PLUIMVEE

De maatschappelijke bezorgdheid rond geneesmiddelengebruik en antibioticumresistentie is de laatste jaren sterk toegenomen. Als sector hebben we hierin een belangrijke rol te spelen. Belplume nam in 2013 het voortouw door het gebruik van de AB Check op te nemen in zijn kwaliteitswerking. Vanaf 2017 zet Belplume een stap verder door aan te sluiten bij AB Register, een online databank waarin voor elk individueel bedrijf het antibioticumgebruik kan worden bijgehouden. Via dit initiatief zal het antibioticagebruik in de pluimveehouderij op grote schaal in kaart gebracht kunnen worden en wordt er een basis gecreëerd voor analyse en adviesverlening.
Deelname aan AB Register wordt vanaf 15 mei 2017 verplicht voor alle pluimveehouders binnen het Belplume kwaliteitssysteem. U zal van ons een brief ontvangen waarin gedetailleerd zal worden toegelicht hoe u zich moet aanmelden bij AB Register. Meer informatie kan u terugvinden onder het menu-item 'AB Register'.

Belplume

Belplume is een Belgisch kwaliteitssysteem waarin alle schakels van zowel de braadkippen- als de legkippenkolom vertegenwoordigd zijn.

Op vandaag zijn meer dan 90% van de Belgische braadkippenbedrijven aangesloten bij Belplume. Daarnaast nemen ook 73 bedrijven uit de legkolom deel evenals 16 broeierijen, 8 slachthuizen en 24 transportbedrijven.

Deze bedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke ISO 17065-geaccrediteerde inspectie-instellingen gecontroleerd op de naleving van het Belplume-lastenboek.

Het kwaliteitssysteem omvat alle wettelijke voorwaarden zodat pluimveehouders voor hun pluimveeactiviteit onmiddellijk in orde zijn met de autocontrole. Via de bovenwettelijke eisen die zijn opgenomen wordt het kwaliteitsniveau van de deelnemers onderstreept en wordt gelijkwaardigheid bekomen met buitenlandse systemen. Zo is er uitwisselbaarheid met het Nederlandse kwaliteitssysteem IKB-Kip. Daarnaast wil Belplume dienen als basiscertificering voor de distributieketen. Tot slot is in het Belplume kwaliteitssysteem ook een uniek traceringsysteem voorzien dat snelle en efficiënte tracering doorheen de ganse productiekolom toelaat.

Op deze website vindt u meer info terug over de werking van Belplume, de normen en de deelnemers.

  • Beeldmateriaal is eigendom van VLAM vzw